Gydje forlag Gagama og SMS

Gydja. Foto: Eldsten

Høyaktede lesere, frender og frenker,

Jeg har ambisjoner og tiltak. Og bursdag! Hurra for meg!

For å ta det sånn at det henger sammen kronologisk: Ja, jeg er fortsatt i gang med fantasyen min. Det er bare noen andre som gjør jobben akkurat nå. De vanvittig fine og magiske vesenene, kjent som testlesere, har manuset mitt. Mitt naturlige instinkt er å bite ned neglene og å refreshe browseren min i tilfelle de alt har gitt lyd fra seg. Det skjønte jeg fort var et lite hensiktsmessig tidsfordriv så jeg hev meg løs på neste oppgave. Du trodde ikke at jeg ville gi meg skriveferie? Ikke jeg heller.

Så jeg gir dere Gydje forlag Gagama! Jeg har starta enkeltpersonforetak og kjøpt meg forlagstjenester hos BoldBooks. Har også flørta med en veldig flink illustratør og skrevet masse tekst. Nå blir det bok. Jeg skriver bok om blot. Blot er seremonien der åsatruere ofrer til maktene. Det har vært blota i Norge i før-kristen tid, og vi har historiske hilder som gir hint om hvordan. Men nå da? Hvem bloter nå? Det gjør jeg. Jeg er gydje i blotslaget Draupnir, som jeg har skrevet om tidligere i dette blogginnlegget. Vi i laget kaller oss moderne hedninger. Når vi møtes til Draupnir-blot er det jeg som hilser velkommen og ærer maktene med min diktning. Laget mitt skåler med meg og legger egne offer på bålet.

Dette universet er det jeg vil gjøre leseren kjent med i Blotsboka (som er foreløpig tittel – men liker ikke dere også bokstavrimet?). Jeg vil dele tekster som har vært brukt på blot og jeg vil fortelle om maktene sånn at leseren kjenner at hen like godt kunne vært der. Få hen til å forstå blot. Med Blotsboka vil den modige leseren selv kunne ta opp bloting om hen vil. Det er mange ting som ikke er klart enda, men det som er klart er at boka må ut. Jeg skylder æsene, diktene mine og universet å få den ut.

Så i all beskjedenhet ønsker jeg meg bare en ting i bursdagsgave. Som vi sier i Trøndelag; blæst. Jeg håper i all beskjedenhet å samle meg en fin gjeng som jeg kaller Margretes SMS. SMS står for SoMeSamlag, altså samlaget for sosiale medier. Jeg kommer til å være deg evig takknemlig (og nevne teamet i forordet på boka) om du melder deg til Margretes SMS. Jobben består først og fremst i å like og dele. Men hvis du har lyst på digital glorie kan du selvsagt, etter hvert, få anledning til å gi meg stjerner på Goodreads. Snakkes vi? Gydja er gira.

Inntil videre, riktig god skrive-uke!