Hvordan skriver man egentlig ei god pressemelding?

Det var det jeg lurte på og googla. Jeg fant noen ressurser, og fra før av har jeg notater fra PR-kurs, så jeg gav meg i gang med å skrive. Det viktigste kommer først. Du må fenge dem med en «hook» sa Anne-Lene. Internett utdyper med å fortelle at det er viktig å skrive en god ingress. Den skal også forklare greia, over maks tre setninger. Så bør jeg ha med et eller flere sitater. I prinsippet skal pressemeldinga kunne fungere som en egen sak, og kunne publiseres som den er. Da er det lurt å ha med sitater. Til slutt bør det komme noe utdypende, som også gir informasjon om hvor man kan gå for å finne enda mer om saken og kontaktinformasjon. Det hørtes ut som ei grei oppskrift, så jeg prøvde meg. På PR-kurset lærte jeg dessuten at man gjerne bør skreddersy PR-meldinga til mediet man kontakter. På den måten kan man åpne for en samtale som man tro vil slå an. Jeg lagde to pressemeldinger og sendte dem. Vil dere se?

 

Gamle guder og nye blot

Gydje Margrete tenner bål i Østmarka utenfor Oslo og skåler til maktene. Blotslaget danner en sirkel og gydja legger offeret i flammene. Til høsten kommer Blotsboka i bokhandlene, boka som inneholder tekstene fra blotene og forklarer nettopp hva et blot er.

– De mannlige historieskriverne har forsømt disene, de kvinnelige norrøne gudinnene. De har fått liten plass, og i stedet har vi fått en mengde historier om reiser og slåsskamper. Jeg har tenkt mye på Frigg, på Skade og på Frøya. Det er så mye mer å finne ut om disene. Det skriver jeg om i Blotsboka.

Margrete er gydje i Blotslaget Draupnir. Hun skriver hedenske seremonier for en litt ukjent religion, den moderne åsatrua. Tekstene deler hun i Blotsboka. Sammen med tanker om guden eller makta som hedres gir hvert kapittel innsikt i hvordan seremonien ble til og hva den betyr. Med illustratør Rita Børtveit på laget blir boka ikke bare en kilde til ny kunnskap, den blir også vakker med kullstiftstolkninger som passer tekstene.

Blotsboka kommer i salg høsten 2023, finn forfatter Margrete Vik Gagama på www.gydje.no 

-----

Jeg tenkte jeg kunne vinkle prosjektet litt mot feminisme i denne meldinga. Rita og jeg er to vilt kapable damer som lager noe bra sammen. Vi prøver å gå på dette med usjenertheten til to middelaldrende menn, for det bør man jaggu gjøre når man lager noe bra. Det kan jeg godt snakke om med pressen.

Her er den andre meldinga:

Gamle guder og nye blot

Gydje Margrete tenner bål i Østmarka utenfor Oslo og skåler til maktene. Blotslaget danner en sirkel og gydja legger offeret i flammene. Til høsten kommer Blotsboka i bokhandlene, boka som inneholder tekstene fra blotene og forklarer nettopp hva et blot er.

– Jeg mener alle i prinsippet kan lage seremonier. Margrete skriver om hvordan hun opplevde å ha behov for høytid i livet, men at for henne hadde seremoniene hun hadde vært med på fra før liten mening. Hun lager egne blot ut ifra hva som er viktig her og nå. På midtsommer blotet vi fore eksempel til Yggdrasil, for miljøet

Margrete er gydje i Blotslaget Draupnir. Hun skriver hedenske seremonier for en litt ukjent religion, den moderne åsatrua. Tekstene deler hun i Blotsboka. Sammen med tanker om guden eller makta som hedres gir hvert kapittel innsikt i hvordan seremonien ble til og hva den betyr. Med illustratør Rita Børtveit på laget blir boka ikke bare en kilde til ny kunnskap, den blir også vakker med kullstiftstolkninger som passer tekstene.

Blotsboka kommer i salg høsten 2023, finn forfatter Margrete Vik Gagama på www.gydje.no

 -----

Den vinkler jeg mer inn på miljø. Det kan jeg også snakke varmt om. Det fine med blot er at det kan handle om det du er interessert i og være noe en kan rette fokus med. 

 

Hvilken pressemelding synes du er mest interessant?