Skrivetips; JA- og NEI-liste

Jeg har skrevet meg bort før. Rotet meg inn i lange utgreiinger om hvorfor karakteren min gjør som hen gjør eller malt meg inn i et landskapsmessig hjørne. Det er da det begynner å gå trått. Orker ikke løfte skrivearmen, er lammet fra hjernen og ned. Så hva kan man gjøre? Et tips jeg prøver å holde meg til er JA- og NEI-listen. Jeg husker ikke lenger hvor jeg fikk eller leste dette tipset, så jeg kan dessverre ikke kreditere ideen til noen. Beklager. Hva liker du selv å lese? Det som ligger til grunn for listen er et prinsipp om at det du liker å lese det vil du også like å skrive. Det du gjør er å lage en liste over ting du elsker å lese om, miljøer du liker og så videre. Den motstående listen er ting du ikke utstår. Dermed har du et veikart over hva du kan bruke i dine skriverier og dessuten temaer du bør navigere utenom. Her er mine lister: JA Hekser Magi Dialog Sære perspektiv Sang/kvad/regler Finner eller oppdager noe skjult/hemmelig Tankeslott Skog, fjell og vann "Min medias res" Vikingetid/historisk/fantasy Stick it to tha man-prinsippet Hard ass damer Personlig fargede beskrivelser Sex Lister Lukt Taktilt NEI Lange omgivelsesbeskrivelser Høy moral Filosofi Å bli lurt som leser Lange, intrikate setninger Politiske bøker